MilitairNieuws

‘Duitsland wil nieuw regeringstoestel na debacle’

Duitsland wil een nieuw regeringstoestel. Twee weken geleden kwam Bondskanselier Merkel te laat op een G20-vergadering omdat haar A340 stuk was. “Dat mag niet meer gebeuren”, zegt de ministerie van Defensie tegen het Duitse Bild am Sonntag.

Long-haul

Er moet tenminste één extra long-haultoestel komen. Duitsland overweegt volgens Bild een A330 of A350. De A330 zou ook tweedehands gekocht kunnen worden. Er moet zo’n 300 miljoen euro voor worden vrijgemaakt.

Vertraging

Merkel was op 30 november onderweg naar Buenos Aires voor de G20-top. De communicatiesystemen vielen uit boven Nederland; daarop besloten de piloten terug te keren naar Keulen. Merkel werd door de luchtmacht naar Madrid gebracht, waar ze op een lijnvlucht stapte naar de G20-top. Eerder dit jaar had een A340 ook al problemen op Bali toen knaagdieren kabels doorgebeten hadden.

Vliegers

De tweede A340 kon niet ingezet worden, omdat de luchtmacht geen vliegers meer beschikbaar had. Iedereen zat al aan het maximale vlieguren. Als tijdelijk oplossing zorgt defensie dat er altijd een back-up crew gereed staat als Merkel een belangrijke afspraak heeft.

A340

Voor de lange afstand heeft de afdeling van het leger die de VIP-vluchten verzorgt twee A340-300’s. Ze zijn afkomstig van Lufthansa en in 2011 bij de Luftwaffe in dienst gekomen. In september werd een achttien jaar oude A321 aan de VIP-vloot toegevoegd. Daarnaast zijn er nog twee A319’s, vier Global 5000’s en drie Cougar-helikopters.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button