fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

‘Lion Air wil lijnvluchten naar Londen’

Thai Lion Air is van plan om volgend jaar nieuwe routes te openen naar onder meer Londen. De airline wacht nog op goedkeuring. Dat heeft oprichter Rusdi Kirana verteld tegenover persbureau Bloomberg.

A330
Op de route moet een nieuw te leveren Airbus A330-900 ingezet worden. Hiervan ontvangt de maatschappij binnenkort het eerste exemplaar. Naast Londen zullen de vliegtuigen worden ingezet op nieuwe verbindingen met Colombo en Dubai.

Crash
Ondertussen heeft de Lion Air groep te maken met de afwikkeling van de crash met een Boeing 737 MAX 8, eind oktober dit jaar bij Jakarta. De crash betekent echter niet dat de groeiplannen van de maatschappij worden aangepast, zegt Kirana.

Afblazen
Eerder dreigde Lion Air bij Boeing met het afblazen van de complete bestelling van 188 toestellen. Boeing verweet de maatschappij na de crash dat het onjuiste onderhoudsprocedures voerde. Lion was hier niet van gecharmeerd.

Volgens Kirana kan Lion Air in ieder geval blijven groeien door een grote order bij Airbus.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button