AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

‘Lion Air wil lijnvluchten naar Londen’

Thai Lion Air is van plan om volgend jaar nieuwe routes te openen naar onder meer Londen. De airline wacht nog op goedkeuring. Dat heeft oprichter Rusdi Kirana verteld tegenover persbureau Bloomberg.

A330
Op de route moet een nieuw te leveren Airbus A330-900 ingezet worden. Hiervan ontvangt de maatschappij binnenkort het eerste exemplaar. Naast Londen zullen de vliegtuigen worden ingezet op nieuwe verbindingen met Colombo en Dubai.

Crash
Ondertussen heeft de Lion Air groep te maken met de afwikkeling van de crash met een Boeing 737 MAX 8, eind oktober dit jaar bij Jakarta. De crash betekent echter niet dat de groeiplannen van de maatschappij worden aangepast, zegt Kirana.

Afblazen
Eerder dreigde Lion Air bij Boeing met het afblazen van de complete bestelling van 188 toestellen. Boeing verweet de maatschappij na de crash dat het onjuiste onderhoudsprocedures voerde. Lion was hier niet van gecharmeerd.

Volgens Kirana kan Lion Air in ieder geval blijven groeien door een grote order bij Airbus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close