NieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Slecht zicht zorgt voor vertragingen op Schiphol

Slecht zicht zorgt voor flinke vertragingen op Schiphol. Er zijn beperkingen voor het landend verkeer.

250 meter

Volgens een woordvoeder van Luchtverkeersleiding Nederland begon de ochtend met een laaghangend wolkendek, maar is er inmiddels sprake van mist. “Het zicht op Schiphol is rond het middaguur 250 meter. Daardoor zijn er restricties op landend verkeer. Er kunnen nu 17 toestellen per uur per landingsbaan aankomen.” Dat betekent in totaal 34 per uur, waar het bij normale omstandigheden er 65 per uur zijn.

Sneeuw

Schiphol waarschuwde gisteravond nog voor vertraging door sneeuw. “De sneeuwploegen hebben hard gewerkt vannacht. Alles was netjes opgeruimd. Het is nu echt het zicht dat voor de vertraging zorgt”, aldus de woordvoerder van Schiphol.

Vertraging

De gemiddelde vertraging ligt volgens Eurocontrol op driekwartier of meer. De verwachting is dat het een groot deel van de dag zo blijft. Meerdere toestellen zijn uitgeweken, onder andere naar Brussel en Groningen. Ook zijn er een dertigtal vluchten geannuleerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button