fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

Emirates vliegt volgend voorjaar dagelijks met A380 naar Glasgow

Emirates vliegt vanaf volgend voorjaar met een Airbus A380 dagelijks tussen Dubai en de grootste stad van Schotland; Glasgow. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij.

Tijdelijk
De Airbus A380 wordt de tijdelijke vervanging voor de Boeing 777 omdat volgend voorjaar de zuidelijke baan van het Dubai International Airport gesloten wordt wegens onderhoud. Met de inzet van de Superjumbo wordt de capaciteit op de route zo min mogelijk aangetast door de werkzaamheden. 

Voorjaar
De Superjumbo zal met ingang van 16 april tot en met 31 mei de ‘Triple Seven’ vervangen. Met ingang van 1 juni volgend jaar zal de originele dienstregeling weer gelden. Dat zijn twee vluchten per dag, uitgevoerd door een Boeing 777.

A380
De A380 van Emirates biedt ruimte aan 489 passagiers, waarvan 399 in economy, 76 is business class en 14 in first class. In april 2014 vloog Emirates eenmalig een A380 naar Glasgow, om het 10-jarig bestaan van de route Glasgow-Dubai te vieren.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button