fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Nieuwe Amerikaanse airline verbindt VS met Canada

Airbahn, een nieuwe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zal met ingang van juni volgend jaar het westen van de Verenigde Staten met Canada verbinden, zo meldt Airbahn.

Pakistan
De oprichter en ceo van Airbahn is Tariq Chaudhary, tevens ook de ceo en voorzitter van Airblue, een maatschappij uit Pakistan. Airbahn werd in februari van dit jaar opgericht en zal vanaf juni volgend jaar vanuit Irvine in de staat Californië naar Canada vliegen.

A320
De nieuwe maatschappij heeft één Airbus A320 in dienst dat van Airblue geleaset wordt. In de cabine is er ruimte voor 174 passagiers. Airblue heeft een vlootomvang van 8 vliegtuigen, waarvan drie A320’s en vijf A321’s. Alle toestellen worden door Airblue geleased. 

Concurrentie
Airbahn zal de concurrentie aangaan met de maatschappijen Swoop en Flair Airlines die sinds dit jaar ook tussen de VS en Canada vliegen. Hiermee lijkt de concurrentiestrijd op de routes tussen de VS en Canada losgebarsten. Naar welke bestemming(en) Airbahn zal vliegen is op dit moment nog niet bekend.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button