Business jetsLiefhebberNaast het nieuws

Nooit meer een tussenstop: 777X business jet

Boeing heeft haar nieuwste privéjet gepresenteerd: de 777X BBJ. De range is ongekend: meer dan de helft van de omtrek van de aarde. Elke route wordt dus mogelijk zonder een tussenstop te maken. En voor wie denkt: ja met twee mensen aan boord zeker? Er kunnen 75 passagiers mee.

Exclusief

“Onze meest exclusieve klanten willen met de meeste ruimte naar elke bestemming ter wereld kunnen vliegen”, aldus Greg Laxton, baas van de BBJ-afdeling van Boeing. “Dat kan voor het eerst met de 777X”.

300 m2

De 777-8 BBJ vliegt het verst, maar liefst 21.570 kilometer. Aan boord is een cabine van net iets meer dan 300 vierkante meter. Boeing rust het toestel uiteraard uit met alle mogelijke luxe. 

Groter

De 777-9 is met een cabine van 340 vierkante meter nog een slagje groter. Dat gaat ten koste van het bereik. Toch haalt ook dit toestel de halve omtrek van de aarde. Het toestel vliegt maximaal 20.370 kilometer. 

Slaapkamer

Aan boord is uiteraard een slaapkamer met badkamer. Er is een woonkamer met daarachter een vergaderzaal. Achterin zijn first en businessclass-stoelen voor de overige passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close