AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegvelden

Wizz Air breidt basis uit op Londen Luton

Wizz Air breidt met ingang van volgende zomer  haar basis op Londen Luton Airport uit, zo meldt de Hongaarse low cost-maatschappij.

Uitbreiding
De uitbreiding bestaat uit het plaatsen van twee nieuwe Airbus A321’s op de Londense luchthaven en er worden zes nieuwe routes toegevoegd aan het netwerk. Op zes al bestaande routes wordt het aantal vluchten verhoogd. Met deze uitbreiding wordt Wizz de grootste maatschappij op de luchthaven.

Routes
De nieuwe routes die Wizz Air aan het netwerk vanaf Londen Luton toevoegt zijn, Bergen en Oslo in Noorwegen, Turku in Finland, Thessaloniki in Griekenland, Porto in Portugal en Catania in Italië. Met de nieuwe steden komt het aantal bestemmingen waar Wizz naar vliegt vanuit Luton op 21 te liggen. De vluchten naar de nieuwe bestemmingen zullen tussen juli en september volgend jaar gelanceerd worden.V

Vloot
De uitbreiding van de vloot met twee A321’s zal ook in de zomer van volgend jaar plaatsvinden. Met de twee nieuwe toestellen komt het aantal gestationeerde vliegtuigen van Wizz op Luton op 11 uit. Met de komst van de vliegtuigen worden er zo’n 70 extra banen bij Wizz Air UK gecreëerd. 

Vaker
Met de komst van de nieuwe toestellen wordt er ook vaker gevlogen op de routes naar Larnaca in Cyprus, naar de Moldavische hoofdstad Chisinau, de Albanese hoofdstad Tirana, de Griekse hoofdstad Athene en de Roemeense steden Suceava en Constanța.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close