Historische luchtvaartLiefhebberMilitairNaast het nieuwsNL nieuws

Fouga Magister-straaljager te zien in Nederlands Transport Museum

Het Nederlands Transport Museum heeft een Fouga Magister-straaljager aan de collectie toegevoegd, vanaf de kerstvakantie is het trainingstoestel te bezoeken, aldus het museum.

Nederlandse Pilotenopleiding
De Fouga Magister is eigendom van de Belgische luchtmacht, waar het vliegtuig vanaf 1961 werd gebruikt als opleidingsvliegtuig. In de jaren zestig en zeventig werden met  deze Fouga Magister-straaljagers de nieuwe straaljagerpiloten van zowel de Belgische als van de Nederlandse luchtmacht opgeleid. De laatste Fouga Magisters bleven tot 2007 bij de Belgische luchtmacht vliegen.

Rode Duivels
De Fouga Magister die vanaf de kerstvakantie naar het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep komt, draagt de opvallende rode kleuren van het beroemde stunt- en demonstratieteam van de Belgische luchtmacht: de Rode Duivels. De straaljager is in bruikleen van het Belgisch Koninklijk Legermuseum.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button