fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Lion Air chartert schip om voicerecorder vlucht JT610 te vinden

Lion Air heeft een schip gecharterd om de zoektocht naar de voicerecorder van de gecrashte vlucht JT610 terug te vinden, zo meldt flightglobal.

Charter
Lion Air heeft het schip ‘MPV Everest’ gecharterd om de zoektocht naar de cockpit voicerecorder van de op 29 oktober gecrashte Boeing 737 MAX 8 voor te zetten. De reden zou volgens eerdere berichtgeving van persbureau Reuters zijn, dat de Indonesische ‘National Transportation Safety Committee’ (NTSC) tegen bureaucratische problemen en budgettaire beperkingen aanloopt, waardoor het schip dat de NTSC huurde, niet meer betaald kon worden.

Zoektocht
‘Het voortzetten van de zoektocht geeft Lion Air’s toewijding aan om, op verzoek van de familie’s, alle informatie boven te halen’, aldus de maatschappij. De airline geeft niet aan voor hoe lang het schip gecharterd is, maar wel dat de MPV Everest op 19 december in de Indonesische stad Karawang aankomt. De kosten worden geraamd op zo’n 2,62 miljoen dollar (2,29 miljoen euro).

Schip
Het schip, de MPV Everest, is een ‘Offshore Support Vessel’ Dat onder de vlag van de Bahama’s vaart. De geregistreerde eigenaar van het schip is het in 1988 opgerichte bedrijf New Orient Marine Pte Ltd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button