AirlinesEindhoven AirportNieuwsNL nieuwsPilotenProfessional

‘Ryanair vraagt collectief ontslag Nederlands personeel aan’

‘Ryanair heeft bij het UWV collectief ontslag aangevraagd voor het in Nederland gevestigde personeel. De reden voor dit collectieve ontslag is volgens Ryanair de slechte bedrijfseconomische prestaties’, zo meldt pilotenvakbond VNV.

Verrast
De vakbond is verrast dat het UWV de aanvraag voor het collectieve ontslag van het Nederlandse Ryanair-personeel in behandeling heeft genomen: ‘de aanvraag voldoet namelijk niet aan de door het UWV zelf gestelde eisen. Zo worden bedrijfseconomische redenen niet cijfermatig onderbouwd. Bovendien ligt er een rechterlijke uitspraak waarin de sluiting van de basis Eindhoven als wraakactie wordt bestempeld voor eerdere stakingen en dat Ryanair bedrijfseconomische redenen niet hard kan maken.’

Vergelding
Die bedrijfseconomische redenen haalde de Ierse maatschappij ook aan als reden de basis uit Eindhoven weg te halen. De aankondiging kwam daags nadat het Ryanair-personeel op Eindhoven Airport zich had aangesloten bij een reeks Europese stakingen

Piloten
Vakbond FNV Luchtvaart probeerde op het laatste moment nog sluiting van de basis in Brabant te voorkomen. Op Eindhoven werkten zo’n 150 piloten en cabinemedewerkers voor de prijsvechter. Een klein deel daarvan is ingegaan op het aanbod van Ryanair om vanaf een andere basis te gaan werken. De maatschappij moet de piloten conform de uitspraak van de rechter ook na de sluiting van de basis gewoon doorbetalen.Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/