fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkTUI

‘Top 5 langste Nederlandse vluchtvertragingen van 2018’

De top 5 langste Nederlandse vluchtvertragingen zijn door EUclaim in kaart gebracht, het failliete Small Planet Airlines en TUI Nederland hebben de twijfelachtige eer om alle plaatsen in de top 5 op te eisen.

Top 5
Volgens het claimbureau zijn er in het afgelopen jaar meer en langere vertragingen geweest dan in 2017. Toen bedroeg de langste vertraging 48 uur op een KLM-vlucht tussen Cartagena in Colombia en Amsterdam. Dit jaar ziet de top 5 er als volgt uit.

5. TUI – Fuerteventura naar Amsterdam
Op nummer vijf staat de vlucht van TUI Nederland van Fuerteventura en Amsterdam, de maatschappij kon niets aan deze vertraging doen, want het slechte weer was hiervoor de oorzaak. De passagiers van vlucht OR534 kwamen bijna 42 uur later aan in Amsterdam dan gepland.

4. TUI – Samos naar Amsterdam
Door een technisch mankement liep TUI-vlucht OR220 van het Griekse eiland Samos naar Amsterdam een vertraging van ruim 45 uur op.

3. Small Planet Airlines – Lanzaore naar Amsterdam
Op 3 maart van dit jaar ondervonden passagiers op Small Planet Airlines-vlucht LLX5062 een vertraging van maar liefst 45,5 uur. Een technisch mankement lag hieraan ten grondslag.

2. TUI – Sal naar Amsterdam
Een technisch mankement zorgde ervoor dat reizigers op TUI-vlucht OR422 op 8 januari een vertraging van 49 uur en 22 minuten opliepen. De vlucht werd van Sal in Kaapverdië naar Amsterdam uitgevoerd.

1. Small Planet Airlines – Al Hoceima naar Amsterdam
Op nummer één staat het failliete Small Planet Airlines. De langste Nederlandse vertraging vond op 7 april plaats toen, zonder specifieke reden, vlucht LLX5058 vanuit het Marokkaanse Al Hoceima naar Amsterdam een vertraging opliep van 55 uur en 27 minuten.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button