AirlinesFinancieelNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Zimbabwaanse airline zit zonder vliegtuigen door geldproblemen

De begin dit jaar opgerichte Afrikaanse airline Zimbabwe Airways, zit zonder vliegtuigen als gevolg van geldproblemen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Vier
Zimbabwe Airways werd op 1 januari van dit jaar opgericht en samengevoegd met het verlieslijdende Air Zimbabwe van de Zimbabwaanse regering. De maatschappij kocht in 2017 vier Boeing 777-200’s van Malaysia Airlines om de airline op te starten. Door het missen van verschillende betalingstermijnen aan Malaysia heeft de airline nu al twee van de vier 777’s moeten verkopen om de Maleisische maatschappij terug te kunnen betalen. Beide ‘triple sevens’ zijn aan aan het Amerikaanse Jet Midwest uit Kansas verkocht.

Twee
Op dit moment verwacht de maatschappij de twee andere vliegtuigen wel nog in de vloot op te nemen. Volgens de Zimbabwanen zijn de andere twee 777’s al volledig afbetaald en kunnen die, vanaf volgend jaar, dienst doen op routes vanuit het Harare International Airport naar Johannesburg, Victoria Falls, Dar es Salaam en Bulawayo.

Zwarte lijst
Los van de financiële problemen, volgens de maatschappij veroorzaakt door een buitenlandse valuta-crisis, heeft de airline in Europa geen goede reputatie. Op basis van veiligheid staat Air Zimbabwe, en daarmee nu ook Zimbabwe Airways, op de zwarte lijst van de Europese Unie en mag het geen vluchten naar Europa uitvoeren. 

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button