AirlinesIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus ziet 400e A320 uit Chinese fabriek rollen

Uit de Chinese Airbus-fabriek in Tianjin is het 400e vliegtuig van de A320-familie gerold, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

400e
Het 400e toestel, een A320neo, rolde op 18 december van de Final Assebly Line Asia (FALA). Het vliegtuig werd overhandigd aan Air China, de nationale luchtvaartmaatschappij van de volksrepubliek. Het 400e toestel heeft een twee klasse-indeling, 8 stoelen in business class en 150 in economy. Pratt & Whitney GTF-motoren stuwen het toestel voort.

Fabriek
De Airbus-fabriek in China is een samenwerking tussen de Europese vliegtuigbouwer en een Chinees consortium van luchtvaartgerelateerde bedrijven, waarvan Airbus 51 procent van de aandelen in handen heeft en de Chinezen 49 procent.

Amerika
Vorige week nog rolde de 100e A320 uit de Amerikaanse fabriek van Airbus in Mobile in de staat Alabama. De A320neo werd aan de Amerikaanse low-cost maatschappij Frontier Airlines geleverd met twee paarden op de staart, Meadow en West. Andere steden waar een Airbus-fabriek staat zijn in het Duitse Hamburg, het Chinese Tianjin en Franse Toulouse.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button