AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Embraer levert 1.500e E-jet aan Horizon Air

Embraer heeft de 1.500e E-jet aan Horizon Air, een dochtermaatschappij van Alaska Air, geleverd, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Mijlpaal
De 1.500e E-jet, een E175, die Horizon Air in ontvangst heeft genomen, is een mijlpaal voor Embraer. ‘Het is zeker geen kleine prestatie die wij vandaag hebben neergezet, over de jaren hebben wij ons uiterste best gedaan om onze klanten het beste van ons te geven’, aldus John Slattery, topman bij Embraer.

E-jets
Volgens Embraer hebben de E-jets 99,9 procent van de operaties tot een goed einde gebracht en hebben de vliegtuigen meer dan 18 miljoen vluchten uitgevoerd, waardoor er al meer dan 25 miljoen uur mee is gevlogen.

Tweede generatie
Sinds 2013 is Embraer bezig met het ontwikkelen van de tweede generatie E-jets, de E2’s. Die bestaan uit drie modellen, de E175-E2, de E190-E2 en de E195-E2. De eerste E190-E2 werd dit jaar november aan Winderøe geleverd. Volgend jaar zal de eerste E195-E2 aan Azul Linhas Aéreas Brasileiras S.A. geleverd worden en in 2020 de eerste E175-E2 aan een nog onbekende klant.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/