fbpx
AirlinesEmbraerNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

Embraer levert 1.500e E-jet aan Horizon Air

Embraer heeft de 1.500e E-jet aan Horizon Air, een dochtermaatschappij van Alaska Air, geleverd, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Mijlpaal
De 1.500e E-jet, een E175, die Horizon Air in ontvangst heeft genomen, is een mijlpaal voor Embraer. ‘Het is zeker geen kleine prestatie die wij vandaag hebben neergezet, over de jaren hebben wij ons uiterste best gedaan om onze klanten het beste van ons te geven’, aldus John Slattery, topman bij Embraer.

E-jets
Volgens Embraer hebben de E-jets 99,9 procent van de operaties tot een goed einde gebracht en hebben de vliegtuigen meer dan 18 miljoen vluchten uitgevoerd, waardoor er al meer dan 25 miljoen uur mee is gevlogen.

Tweede generatie
Sinds 2013 is Embraer bezig met het ontwikkelen van de tweede generatie E-jets, de E2’s. Die bestaan uit drie modellen, de E175-E2, de E190-E2 en de E195-E2. De eerste E190-E2 werd dit jaar november aan Winderøe geleverd. Volgend jaar zal de eerste E195-E2 aan Azul Linhas Aéreas Brasileiras S.A. geleverd worden en in 2020 de eerste E175-E2 aan een nog onbekende klant.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button