fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Na Antwerpen valt doek ook voor VLM Brussel’

Nadat het doek voor VLM in Antwerpen was gevallen is nu VLM Airlines Brussel aan de beurt. Het bedrijf is failliet verklaard, waardoor er zo’n 80 mensen op straat komen te staan, zo melden verschillende Belgische media.

Failliet
De Brusselse ondernemingsrechtbank bevestigde aan de krant De Tijd dat het faillissement is uitgesproken. Het hoofdstuk van VLM Airlines Brussel komt daarmee ten einde. De Brusselse luchtvaartmaatschappij was een doorstart van Thomas Cook Airlines Belgium. Nu het bedrijf failliet worden zo’n 80 werknemers ontslagen.

SHS Aviation
SHS Aviation van de Nederlander Harm Prins is de overkoepelende organisatie waar zowel VLM in Antwerpen als in Brussel onder vielen. Begin dit jaar verkocht SHS de Brusselse tak van VLM aan het Nederlanse Softlight Holding. Nadat de Antwerpse tak van VLM in september omviel, bleef de Brusselse tak nog chartervluchten uitvoeren. Ondanks dat de zomer succesvol was voor VLM Brussel, door veel vakantiecharters te vliegen, zijn er in de winterperiode geen inkomsten meer. Ook zou SHS nog 1,7 miljoen euro aan de Brusselse maatschappij moeten betalen, maar zou dit niet gedaan hebben.

Doek
Voor de werknemers is er na een periode van ruim anderhalf jaar een einde aan de onzekerheid gekomen. Het personeel viel tot eind september vorig jaar nog onder Thomas Cook Belgium, daarna werden ze bij VLM in Antwerpen geplaatst en na het faillissement doorgeschoven naar VLM Brussel. Nu het doek daar ook is gevallen is voor hen het VLM-verhaal definitief afgelopen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button