fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing 737 MAX 8 vliegt nu ook in Korea

Boeing heeft een 737 MAX 8 aan de Koreaanse maatschappij Eastar Jet geleverd. Hiermee vliegt er nu ook in Korea een MAX-toestel, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Eerste
Voor Eastar Jet is het de eerste Boeing 737 MAX 8 die zij in hun vloot opnemen. Daarmee is de MAX ook meteen het eerste van dat type vliegtuig dat in Korea vliegt. De vloot van Eastar Jet bestaat uit 21 Boeing 737’s, waarvan één -700, zeventien -800’s, twee -900’s en nu één MAX.

MAX
De MAX kan een afstand van 5.740 kilometer overbruggen, 926 kilometer verder dan vorige 737-modellen. Onder de vleugels hangen CFM International LEAP-1B motoren.

Jeju Air
Eastar Jet is nu de eerste Koreaanse maatschappij met een 737 MAX 8 in de vloot, maar Jeju Air, landgenoot en concurrent van Eastar Jet, plaatste in november de grootste Koreaanse bestelling ooit bij Boeing. De bestelling bestaat uit 40 Boeing 737 MAX 8’s en de optie om in de toekomst nog 10 van dezelfde vliegtuigen te kopen. Het prijskaartje, gebaseerd op de catalogusprijs, bedraagt 5,9 miljard dollar (5,14 miljard euro). 

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button