IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing kijkt naar uitbreiding Paine Field-fabriek’

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een exclusieve lease-optie genomen op een stuk land ten westen van de start- en landingsbaan bij de Boeing-fabriek in het Amerikaanse plaatsje Everett, zo meldt de Seattle Times.

Uitbreiding
Volgens documenten die de krant kon inzien heeft Boeing de lease-optie op het land, met een oppervlakte van 58 acres (234.720 vierkante meter), genomen om ‘om extra faciliteiten voor luchtvaartproductie te ontwikkelen en om de bestaande activiteiten aan te vullen.’ In de documenten staat ook dat Boeing 2 jaar de tijd krijgt om het land en de grond te onderzoeken of het geschikt is om er op te bouwen.

797
Met de eventuele uitbreidingsplannen komen meteen de geruchten op gang dat Boeing het land gaat gebruiken om er een nieuwe fabriek op te plaatsen waar het nieuwe ‘middle-of-the-market’ (NMA) vliegtuig gebouwd zal worden, de zogenaamde Boeing 797

‘Juiste plek’
John Monroe, een gepensioneerde Boeing-topman, zegt dat het land ten westen van de start- en landingsbaan op Plaine Field, ‘een juiste plek’ is om een nieuwe fabriek te bouwen. Een woordvoerder van Boeing zegt tegen de Seattle Times dat de ruimte nodig is om ‘meer vliegtuigen op te slaan’. Of het land gebruikt gaat worden door Boeing en waarvoor zal in de loop van de jaren duidelijk worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close