fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing kijkt naar uitbreiding Paine Field-fabriek’

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een exclusieve lease-optie genomen op een stuk land ten westen van de start- en landingsbaan bij de Boeing-fabriek in het Amerikaanse plaatsje Everett, zo meldt de Seattle Times.

Uitbreiding
Volgens documenten die de krant kon inzien heeft Boeing de lease-optie op het land, met een oppervlakte van 58 acres (234.720 vierkante meter), genomen om ‘om extra faciliteiten voor luchtvaartproductie te ontwikkelen en om de bestaande activiteiten aan te vullen.’ In de documenten staat ook dat Boeing 2 jaar de tijd krijgt om het land en de grond te onderzoeken of het geschikt is om er op te bouwen.

797
Met de eventuele uitbreidingsplannen komen meteen de geruchten op gang dat Boeing het land gaat gebruiken om er een nieuwe fabriek op te plaatsen waar het nieuwe ‘middle-of-the-market’ (NMA) vliegtuig gebouwd zal worden, de zogenaamde Boeing 797

‘Juiste plek’
John Monroe, een gepensioneerde Boeing-topman, zegt dat het land ten westen van de start- en landingsbaan op Plaine Field, ‘een juiste plek’ is om een nieuwe fabriek te bouwen. Een woordvoerder van Boeing zegt tegen de Seattle Times dat de ruimte nodig is om ‘meer vliegtuigen op te slaan’. Of het land gebruikt gaat worden door Boeing en waarvoor zal in de loop van de jaren duidelijk worden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button