fbpx
AirlinesBestellingenEmbraerNieuwsProfessionalVliegtuigen

Braziliaanse airline vergroot bestelling E195-E2’s

De Braziliaanse Airline Azul Linhas Aéreas Brasileiras S.A. heeft een contract getekend waarin zij 21 Embraer E195-E2’s bestellen, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Farnborough
De bezegeling van de bestelling komt nadat Azul tijdens de Farnborough Airshow van afgelopen zomer een intentieverklaring tekende om een bestelling bij Embraer te plaatsen. De order is nu officieel geplaatst

E195-E2
De bestelling van de 21 E195-E2’s komt bovenop een bestelling daterende van 2015, toen Azul ook al 30 van dezelfde type vliegtuigen bestelde. De maatschappij wordt de eerste gebruiker van het type toestel. In 2019 neemt Azul als ‘launch customer’ de eerste E195-E2 in ontvangst. Eerder deze week overhandigde Embraer de 1.500e E-jet aan Horizon Air, een dochtermaatschappij van Alaska Air.

Tweede generatie
Sinds 2013 is Embraer bezig met het ontwikkelen van de tweede generatie E-jets, de E2’s. Die bestaan uit drie modellen, de E175-E2, de E190-E2 en de E195-E2. De eerste E190-E2 werd dit jaar november aan Winderøe geleverd. Volgend jaar zal de eerste E195-E2 aan Azul geleverd worden en in 2020 de eerste E175-E2 aan een nog onbekende klant.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button