fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

EasyJet schrapt vluchten tussen Schiphol en Gatwick door drones

EasyJet heeft vluchten geschrapt tussen Schiphol en Gatwick wegens twee drones die rond de Londense luchthaven vliegen, zo laat een woordvoerder van de Britse maatschappij desgevraagd aan Up weten.

Schrappen
De ochtendvluchten van easyJet van Schiphol naar Gatwick van 07:05 uur, 09:05 en 11:50 uur zijn geannuleerd. Ook de middagvluchten met de vertrektijden van 14:20 uur en 17:50 uur vanuit Schiphol naar Gatwick zijn geschrapt. De vluchten van Gatwick naar Schiphol zullen ook niet meer op het geplande tijdstip vliegen. De reden voor de geannuleerde vluchten zijn twee drones die het vliegverkeer boven Gatwick ontregelen.

Gesloten
Op de website van de luchthaven staat, om 13:00 uur Nederlandse tijd, te lezen dat er nog steeds geen vluchten van en naar Gatwick mogelijk zijn door toedoen van de drones. Het vliegveld excuseert zich bij de reizigers voor het ongemak, maar stelt dat de veiligheid van de passagiers en crew voorop staat.

Pendel
Er worden vanuit Gatwick bussen ingezet om reizigers, indien mogelijk, naar een ander vliegveld te vervoeren om vanuit daar op een andere vlucht te stappen naar hun bestemming. Het is nog onduidelijk voor hoelang de luchthaven nog gesloten blijft.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button