AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

EasyJet schrapt vluchten tussen Schiphol en Gatwick door drones

EasyJet heeft vluchten geschrapt tussen Schiphol en Gatwick wegens twee drones die rond de Londense luchthaven vliegen, zo laat een woordvoerder van de Britse maatschappij desgevraagd aan Up weten.

Schrappen
De ochtendvluchten van easyJet van Schiphol naar Gatwick van 07:05 uur, 09:05 en 11:50 uur zijn geannuleerd. Ook de middagvluchten met de vertrektijden van 14:20 uur en 17:50 uur vanuit Schiphol naar Gatwick zijn geschrapt. De vluchten van Gatwick naar Schiphol zullen ook niet meer op het geplande tijdstip vliegen. De reden voor de geannuleerde vluchten zijn twee drones die het vliegverkeer boven Gatwick ontregelen.

Gesloten
Op de website van de luchthaven staat, om 13:00 uur Nederlandse tijd, te lezen dat er nog steeds geen vluchten van en naar Gatwick mogelijk zijn door toedoen van de drones. Het vliegveld excuseert zich bij de reizigers voor het ongemak, maar stelt dat de veiligheid van de passagiers en crew voorop staat.

Pendel
Er worden vanuit Gatwick bussen ingezet om reizigers, indien mogelijk, naar een ander vliegveld te vervoeren om vanuit daar op een andere vlucht te stappen naar hun bestemming. Het is nog onduidelijk voor hoelang de luchthaven nog gesloten blijft.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/