fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

EasyJet schrapt vluchten tussen Schiphol en Gatwick door drones

EasyJet heeft vluchten geschrapt tussen Schiphol en Gatwick wegens twee drones die rond de Londense luchthaven vliegen, zo laat een woordvoerder van de Britse maatschappij desgevraagd aan Up weten.

Schrappen
De ochtendvluchten van easyJet van Schiphol naar Gatwick van 07:05 uur, 09:05 en 11:50 uur zijn geannuleerd. Ook de middagvluchten met de vertrektijden van 14:20 uur en 17:50 uur vanuit Schiphol naar Gatwick zijn geschrapt. De vluchten van Gatwick naar Schiphol zullen ook niet meer op het geplande tijdstip vliegen. De reden voor de geannuleerde vluchten zijn twee drones die het vliegverkeer boven Gatwick ontregelen.

Gesloten
Op de website van de luchthaven staat, om 13:00 uur Nederlandse tijd, te lezen dat er nog steeds geen vluchten van en naar Gatwick mogelijk zijn door toedoen van de drones. Het vliegveld excuseert zich bij de reizigers voor het ongemak, maar stelt dat de veiligheid van de passagiers en crew voorop staat.

Pendel
Er worden vanuit Gatwick bussen ingezet om reizigers, indien mogelijk, naar een ander vliegveld te vervoeren om vanuit daar op een andere vlucht te stappen naar hun bestemming. Het is nog onduidelijk voor hoelang de luchthaven nog gesloten blijft.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button