fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVeiligheidVliegvelden

EC heeft tijdelijk plan voor luchtvaart na no-deal Brexit

De Europese Commissie (EC) heeft een tijdelijk plan opgesteld voor de luchtvaart tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland in het geval er een no-deal Brexit plaatsvindt, zo meldt de EC.

Noodmaatregelen
Als het Verenigd Koninkrijk op 29 maart volgend jaar uit de Europese Unie stapt, zonder dat er afspraken zijn gemaakt tussen beide partijen, dan heeft dat grote, economische, gevolgen. In het geval dat er een no-deal Brexit plaatsvindt heeft de EC veertien noodmaatregelen opgesteld die ‘totale chaos’ kunnen voorkomen. Een belangrijk onderdeel van die maatregelen zij de afspraken rond de luchtvaart.

Luchtvaart
Om de luchtvaart niet volledig te ontregelen wordt er een wetgeving ingediend die ‘bepaalde luchtdiensten tussen het VK en de EU gedurende een periode van 12 maanden waarborgt.’ Daarnaast worden ‘bepaalde veiligheidslicenties betreffende de luchtvaart met 9 maanden verlengd’ en blijft het mogelijk voor Britse bedrijven om nog goederen naar Europa te vliegen voor een periode van 9 maanden na 29 maart.

EC
Volgens de EC zullen deze maatregelen enkel een ‘basis-connectiviteit’ waarborgen en zijn de regels in geen geval te vergelijken met voordelen van de huidige situatie.

VK
Het VK heeft in de afgelopen tijd ook met Canada en de Verenigde Staten een post-Brexit Open Skies-akkoord gesloten, waardoor het luchtverkeer tussen alle drie de landen gewaarborgd blijft.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button