Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM ontvangt vier Boeing 787-10’s in 2019

KLM ontvangt in het nieuwe jaar vier Boeing 787-10’s, de grotere variant van de Dreamliner. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky.

787-9

In totaal heeft KLM acht stuks van de Boeing 787-10 besteld. In eerste instantie waren dat zes toestellen, eind 2016 en medio 2017 werden orders voor de 787-9 omgezet in bestellingen voor de grotere uitvoering.

Planning

Eerder maakte KLM al bekend dat de maatschappij verwacht in juni 2019 de eerste 787-10 in de vloot op te nemen. Later dat jaar zou nog één toestel van dat type volgen. Nu blijkt dat dit drie stuks worden. “De planning op dit moment is dat we vier Boeing 787-10’s geleverd krijgen in 2019”, zegt de woordvoerder van KLM.

Dreamliner

De eerste Boeing 787, ook wel Dreamliner, kwam in november 2015 in de vloot bij KLM. De maatschappij besloot de hele reeks te vernoemen naar bloemen. De eerste was de Zonnebloem, de tweede die met kerst in 2015 landde, de Anjer. Zo volgende een boeket aan bloemen tot en met de dertiende en laatste 787-9, de Tulp. Deze landde op 17 augustus van dit jaar.

A350

“KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat daarmee uitstekend bij KLM past”, liet de maatschappij toen weten. Eind 2019 moet de vloot van KLM bestaan uit dertien Boeing 787-9’s en vier 787-10’s. Vanaf 2021 verwacht KLM de A350-900. “We hebben daar zeven van in bestelling staan”, zegt de woordvoerder.  

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/