fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

‘Turkish Airlines stelt verhuizing naar Istanbul New Airport uit’

Turkish Airlines stelt de verhuizing naar het Istanbul New Airport met enkele maanden uit, zo meldt het Turkse persbureau Demirören Haber Ajansi (DHA).

Verhuizing
De originele plannen waren om eind dit jaar Turkish Airlines van het Istanbul Atatürk Airport naar het nieuwe Istanbul New Airport te verhuizen. Nu is bekend geworden dat de verhuizing uitgesteld wordt naar maart volgend jaar. De reden van het uitstel is niet bekend.

Vluchten
Turkish Airlines heeft de eerste routes die zij vanaf het Istanbul New Airport zullen vliegen eerder dit jaar bekend gemaakt, het zijn vluchten naar de hoofdstad Ankara, het Turkse deel van Cyprus en Azerbeidzjan. 

Istanbul New Airport
Op 29 oktober, de Dag van de Republiek, een Turkse feestdag, werd het Istanbul New Airport geopend. Het betrof een ‘soft opening’, een symbolische opening, want het vliegveld doet op dit moment nog geen dienst als actieve luchthaven. In het project wordt zo’n 10 miljard dollar (8 miljard euro) geïnvesteerd. Jaarlijks zullen zo’n 90 miljoen passagiers de luchthaven passeren, al wordt er al gewerkt aan een verdere uitbreiding naar 200 miljoen passagiers per jaar.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button