AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Amerikaanse airline bestelt 100 E175’s bij Embraer

De Amerikaanse holding Republic Airways heeft 100 vliegtuigen van het type E175 bij Embraer bestelt, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Officieel
Nadat Republic Airways en Embraer op de Farnborough Airshow van afgelopen zomer al een intentieverklaring hadden getekend, is de koop nu officieel gemaakt. Aan de bestelling hangt een prijskaartje van 4,69 miljard dollar (4,09 miljard euro). De levering van de toestellen zal in 2020 beginnen.

200
In het contract staat ook dat Republic Airways de verkooprechten van nog eens 100 E175’s heeft, die nog omgewisseld kunnen worden naar 100 E-jets van het type E175-E2. Daarmee zou het totaal aantal vliegtuigen, mits de rechten worden ingewisseld, tot 200 oplopen.

Embraer
Met dit contract erbij heeft Embraer, sinds januari 2013, meer dan 575 E175’s aan Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen verkocht. Daarmee hebben de Brazilianen 80 procent van het ‘vliegtuigen met 76-zitplaatsen-segment’ in die regio in handen. 

Republic Airways
De vloot van Republic Airways bestaat uit 190 Embraer-toestellen, waarvan één ERJ-145 van 15,9 jaar oud, zestig ERJ-170’s van 13,4 jaar oud en 129 ERJ-175 met een gemiddelde leeftijd van 6,8 jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/