fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Canadese airlines krijgen concurrentie van nieuwe prijsvechter

De Canadese airlines krijgen er een concurrent bij. Het al bestaande Enerjet wordt omgevormd tot een nieuwe ultra low cost carrier en zal zowel binnenlandse vluchten als vluchten naar de VS uitvoeren, zo meldt Enerjet.

Enerjet
Zakenman Tim Morgen vormt, met behulp van een consortium aan Canadese bedrijven en Indigo Partners, de in 2006 opgerichte chartermaatschappij Enerjet om tot een ultra low cost carrier die de concurrentie aangaat met prijsvechters als Swoop en Flair Airlines. De vloot van Enerjet bestond enkel uit Boeing 737’s, maar heeft de toestellen verkocht.

WestJet
Tim Morgen is geen vreemde van de luchtvaartsector. Hij was voormalige directeur en mede-oprichter van WestJet, Canada’s een-na-grootste luchtvaartmaatschappij. Hij wil met de nieuwe airline betaalbare vluchten aanbieden aan de Canadese burgers.

Volgend jaar
Morgan: ‘we hopen rond deze tijd volgend jaar in de lucht te zijn. Zo kunnen wij Canadezen helpen om hun vrienden en familie makkelijker en goedkoper te bezoeken tijdens de feestdagen én voor alle jaren daarna.’

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button