fbpx
NieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

Gatwick weer open voor vliegverkeer

De Londense luchthaven Gatwick is weer open voor vliegverkeer, zo meldt Gatwick. Het vliegveld was lange tijd gesloten wegens drones die nabij het vliegveld vlogen en daardoor alle vertrekkende en aankomende vluchten verstoorden.

Leger
De drones vlogen sinds de avond van 19 december rond het vliegveld, waardoor het vliegverkeer helemaal platgelegd werd. Het Britse leger werd door de politie van Sussex, die het onderzoek voert, ingeroepen om hen te assisteren met het lokaliseren van de bestuurders van de drones.

Bestuurders
De politie heeft 20 teams, een politiehelikopter en het leger ingezet om de bestuurders van de drones te vinden. Zij zijn op dit moment nog niet in de kraag gevat, maar wel gestopt met de drones boven Gatwick te vliegen.  De politie van Sussex noemt de actie een ‘opzettelijke daad’, maar van terrorisme zou geen sprake zijn.

Drones
In een persbericht liet Gatwick weten dat de luchthaven op woensdagavond van 21:03 uur lokale tijd tot en met 03:01 uur ‘s nachts lokale tijd gesloten was wegens twee drones die ‘in de nabijheid van het vliegveld gesignaleerd waren.’ Nadat men dacht dat de drones verdwenen waren, werd om 03:45 weer besloten het vliegveld te sluiten, omdat de drones weer bij het vliegveld vlogen. De activiteiten op de luchthaven zijn inmiddels weer hervat.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button