fbpx
BestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

November drukke maand voor Airbus

November was een drukke maand voor Airbus. Zo ontving het bedrijf 43 orders en leverde het 89 vliegtuigen af, waarvan verschillende leveringen een ‘eerste keer’ waren. Dat blijkt uit de maandcijfers van de Europese vliegtuigbouwer.

Bestellingen
Airbus mocht in november 43 bestellingen ontvangen. Van die orders kwam de grootste van easyJet, die de kooprechten voor 17 A320neo’s verzilverde. Daarnaast bestelde het Indiase Vistara nog 13 neo’s en tekende SaudiGulf ook nog voor 10 van dezelfde vliegtuigen. De Franse luchtmacht bestelde drie A330’s die worden omgebouwd tot tankvliegtuigen. Met de nieuwe bestellingen erbij staan er in het orderboek, voor de periode januari tot en met november, 380 orders genoteerd.

Leveringen
In november leverde Airbus 89 vliegtuigen aan 54 klanten. Onder die leveringen bevonden zich enkele mijlpalen zoals de eerste A330neo aan TAP en de eerste A350-900 voor China Eastern Airlines. Naast die twee vliegtuigen rolde er ook nog twee A220’s, 71 toestellen van de A320-familie, twee A330’s, tien A350’s en twee A380’s van de band. Een totaal van 89 geleverde vliegtuigen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button