IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

November drukke maand voor Airbus

November was een drukke maand voor Airbus. Zo ontving het bedrijf 43 orders en leverde het 89 vliegtuigen af, waarvan verschillende leveringen een ‘eerste keer’ waren. Dat blijkt uit de maandcijfers van de Europese vliegtuigbouwer.

Bestellingen
Airbus mocht in november 43 bestellingen ontvangen. Van die orders kwam de grootste van easyJet, die de kooprechten voor 17 A320neo’s verzilverde. Daarnaast bestelde het Indiase Vistara nog 13 neo’s en tekende SaudiGulf ook nog voor 10 van dezelfde vliegtuigen. De Franse luchtmacht bestelde drie A330’s die worden omgebouwd tot tankvliegtuigen. Met de nieuwe bestellingen erbij staan er in het orderboek, voor de periode januari tot en met november, 380 orders genoteerd.

Leveringen
In november leverde Airbus 89 vliegtuigen aan 54 klanten. Onder die leveringen bevonden zich enkele mijlpalen zoals de eerste A330neo aan TAP en de eerste A350-900 voor China Eastern Airlines. Naast die twee vliegtuigen rolde er ook nog twee A220’s, 71 toestellen van de A320-familie, twee A330’s, tien A350’s en twee A380’s van de band. Een totaal van 89 geleverde vliegtuigen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close