fbpx
Lelystad AirportNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Omgevingsraad Schiphol komt er niet uit

De Omgevingsraad Schiphol (ORS) is er niet uitgekomen om definitieve beslissingen te nemen over de toekomst van Schiphol tot en met 2030, zo meldt de ORS in een persbericht.

Volgend jaar
De ORS meldt het volgende: ‘de voorzitter heeft geconstateerd dat het mogelijk is om tot een advies te komen in de eerste maand van volgend jaar. De samenhang tussen de ontwikkeling op Schiphol en de ontwikkeling op Lelystad is voor vrijwel alle delegaties aanleiding om aan te dringen op duidelijkheid over de overloopfunctie van Lelystad. Partijen hebben dat onderdeel nodig om tot een advies te komen.’

Overeenstemming
Verder geeft de ORS aan dat er tal van gesprekken gevoerd zijn en er ‘over een tal van punten overeenstemming is bereikt.’ Waar nog geen consensus over ontstaan is over de ‘invulling van de voorwaarden die gesteld worden aan een gematigde en beheerste ontwikkeling en het moment waarop dan aan die ontwikkeling invulling wordt gegeven.’

MER
Eind november werd de concept-milieueffectrapportage gepubliceerd waarin staat dat ‘groei van Schiphol naar 540.000 vliegbewegingen per jaar in 2023 in principe haalbaar is, maar is niet goed mogelijk met het voortzetten van de toepassing van de huidige vierde baan-regel’

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button