fbpx
AirlinesEditors choiceEindhoven AirportGroningen AirportKLMLelystad AirportMaastricht AirportNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessionalRotterdam The HagueSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

Slechts 8 procent van Nederlanders vliegt zakelijk

Slechts 8 procent van de Nederlanders pak wel eens het vliegtuig voor zakelijke doeleinden, zo blijkt uit een draagvlakonderzoek over de luchtvaart in Nederland dat is uitgevoerd door Motivaction. Van die 8 procent vliegt de helft één keer per jaar zakelijk.

Zakelijk
Uit het onderzoek, waar 1.645 respondenten aan hebben deelgenomen, blijkt dat slechts 8 procent van de Nederlandse bevolking zakelijk vliegt. Van die 8 procent vliegt de helft één keer per jaar zakelijk, de andere 4 procent vliegt jaarlijks 2 keer of vaker zakelijk.

Privé
Verder blijkt uit het onderzoek dat 60 procent van de Nederlanders voor privéredenen vliegt, zoals vakantie of familiebezoek. Van die Nederlanders vliegt 34 procent één keer per jaar.

Groei
Ook werden de respondenten gevraagd naar hun mening over de groei van de luchtvaart in Nederland. Daaruit blijkt dat de helft van de Nederlanders (53%) vindt dat de luchtvaart op hetzelfde niveau moet blijven (30%) of moet inkrimpen (23%). Een derde van de Nederlanders (35%) vindt dat de luchtvaart mag toenemen.

Milieu
Van de Nederlanders die vinden dat de luchtvaart moet afnemen wordt de impact op het milieu als belangrijkste reden genoemd (59%). Geluidsoverlast (30%) en luchtvervuiling (20%) komen op de tweede en derde plaats. Van de mensen die vinden dat de luchtvaart gelijk moet blijven geeft 20 procent het milieu aan als onderbouwing voor hun mening.

Groei
47 Procent van de Nederlanders die vinden dat de luchtvaart mag groeien geeft aan dat zij dat goed voor de economie achten. Een tiende (9%) noemt specifiek de concurrentiepositie van Nederland als reden. Verder laten de Nederlanders weten veiligheid, milieu, natuur en landschap de meeste prioriteit moet krijgen als het gaat om de luchtvaart in Nederland.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button