fbpx
AirlinesEditors choiceLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkSchiphol AirportSchiphol.jpgVideoVliegvelden

Achter de schermen bij Aeromexico’s 787 turnaround | Video

Voor het fotoboek Schiphol.jpg kwamen de Up in the Sky fotografen en redacteuren echt overal achter de schermen op Schiphol. In dit making of-filmpje laten we zien hoe we een kijkje mochten nemen achter de schermen bij de turnaround van Aeromexico’s Boeing 787 Dreamliner op Schiphol.

Turnaround
Zodra het toestel aan de gate staat en de passagiers van boord gaan, worden er meteen verschillende processen in gang gezet. De vracht, de koffers en andere bagage-artikelen worden meteen van boord gehaald, om zo snel mogelijk weer bij de desbetreffende passagier of klant terecht te komen. De kerosine wordt bijgetankt, de maaltijden en drankjes worden aangevuld en de binnenkant van het vliegtuig wordt schoongemaakt. Hoe dat er aan toegaat is in onderstaande video te zien.

Fotoboek
We kwamen bij het de-icen, bij de brandweer, in een general aviationtoestel vlogen we tien rondjes over Schiphol. We kwamen bij de turn-around van een Dreamliner, bij cargo laden in een 747 bij dnata, in de eerste hulppost in vertrek 2, bij de ambulances en ga zo maar door.

Compilatie
De fotografen maakten de mooiste foto’s voor in ons boek. Tegelijk legden we het een en ander op video vast. In een serie video’s laten we verschillende onderwerpen zien. Het zijn beelden die je niet elke dag ziet.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button