AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing ontvangt grootste Afrikaanse order

Boeing heeft de grootste Afrikaanse order ooit ontvangen. Green Africa Airways heeft namelijk een bestelling geplaatst voor 100 Boeing 737 MAX 8-toestellen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

100
Green Africa Airlines uit de Nigeriaanse hoofdstad Lagos heeft een bestelling geplaatst voor 50 Boeing 737 MAX-toestellen en heeft de koopopties voor nog eens 50 van dat type vliegtuig. De totale deal, als de luchtvaartmaatschappij de koopopties zal verzilveren, heeft een prijskaartje van 11,7 miljard dollar (10,24 miljard euro).

Afrika
Volgens de marktvoorspellingen van Boeing voor de komende 20 jaar, heeft de Afrikaanse luchtvaartmarkt in de komende decenia behoefte aan zo’n 1.190 nieuwe vliegtuigen. Deze zullen zowel voor lokale als intercontinentale vluchten ingezet worden.

Korea
Eerder deze week leverde Boeing de eerste 737 MAX 8 af in Korea. De MAX werd aan Eastar Jet geleverd. De MAX kan een afstand van 5.740 kilometer overbruggen, 926 kilometer verder dan vorige 737-modellen. Onder de vleugels hangen CFM International LEAP-1B motoren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/