AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

‘Duitsland verbant Iraanse Mahan Air’

De Iraanse luchtvaartmaatschappij Mahan Air wordt verbannen uit het Duitse luchtruim. Dat meldt het Duitse dagblad Bild op basis van overheidsbronnen. Mahan vliegt momenteel nog structureel op Düsseldorf en München. 

Troepen
Duitsland wil de airline weren vanwege de sancties die het vanuit de Verenigde Staten heeft ontvangen, op verdenking van het transport van troepen en materiaal richting Syrië. Daarmee zou de Syrische president Bashar Al-Assad worden gesteund.

Januari
De beslissing zou zijn genomen in nauw overleg met de VS. Duitsland ontving eerder kritiek van de Amerikaanse ambassade in Berlijn, omdat het Mahan Air nog steeds ontving. 

Naar alle waarschijnlijkheid worden de vluchten van en naar Duitsland per januari opgeheven, zo laat een woordvoerder van de regering weten tegenover de krant.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close