fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Jet Airways stuurt toestellen terug en stelt afnames uit

Jet Airways stuurt meerdere toestellen terug die de airline leaset en stelt bovendien toekomstige leveringen uit. Dat schrijft Business Standard op basis van ingewijden.

Termijn
De Indiase maatschappij leaset meerdere toestellen, onder andere van leasemaatschappij GECAS. Hiermee is Jet overeengekomen om de huurtermijn van acht vliegtuigen te beëindigen. Het gaat om Boeing 737-800’s en 737-900’s. Verder worden de afname van een aantal nieuw te leveren vliegtuigen uitgesteld. Bij Boeing zijn 125 B737 MAX 8’s en tien B787-9 Dreamliners besteld.

Problemen
Door de vloot in te krimpen hoopt de airline kosten te besparen. Jet Airways heeft te maken met financiële problemen. De maatschappij heeft een achterstand met de uitbetaling van haar personeel. Eerder deze maand werd een lening vanuit Etihad aangekondigd, om de maatschappij meer ruimte te bieden de financiële toestand op orde te krijgen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button