fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Lion Air-oprichter wil banden met Boeing verbreken’

Lion Air-oprichter Rusdi Kirana heeft concreet uitgesproken dat hij de banden met Boeing wil verbreken. Eerder zinspeelde de eigenaar al op het schrappen van bestellingen, nu lijkt dat werkelijkheid te worden. Dat blijkt uit een interview met FlightGlobal. 

“Ik wil geen zakendoen met een respectloze partner,” aldus Kirana. Volgens hem worden bij de airline momenteel al de nodige voorbereidingen genomen. 

Crash
Kirana is boos op Boeing door de manier waarop de vliegtuigbouwer reageerde op de crash van het Lion Air-toestel op 29 oktober dit jaar. Boeing verweet de maatschappij na de crash, volgens Kirana ten onrechte, dat het onjuiste onderhoudsprocedures hanteerde. Boeing laat weten dat Lion Air een gewaardeerde klant is en dat zij hen blijven steunen door de moeilijke periode in de nasleep van de ramp.

Bestelling
Kirana dreigt toch de complete bestelling van 237 toestellen te schrappen, ook al leidt dit tot een rechtszaak. Lion Air heeft bij Boeing bijna 187 MAX 8- en 9-toestellen besteld, plus nog eens 50 MAX 10’s. Donderdag nam Lion nog een Boeing 737-900ER af, die al onderweg was van Seattle naar Jakarta. Mogelijk was dat dus de laatste.

Airbus
Door het besluit worden de groeiplannen van de maatschappij volgens Kirana niet belemmerd. Lion Air heeft tientallen Airbus A320-serie’s besteld en kan deze order verder uitbreiden. Bovendien zijn er volgens Kirana mogelijkheden om uit te wijken naar leasemaatschappijen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button