Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Verdachten dronechaos Londen Gatwick aangehouden

De Britse politie heeft vrijdagavond laat twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de drones die het vliegverkeer op Londen Gatwick de afgelopen dagen verstoorde. Het gaat om een man en een vrouw.

Plat
De Londense luchthaven wordt sinds woensdagavond verstoord door overvliegende drones. Het vliegverkeer ligt sindsdien plat, waardoor de afgelopen dagen honderden vluchten zijn geannuleerd. Ongeveer 140.000 reizigers konden niet vliegen.

Op gang
Vrijdag kwam het vliegverkeer langzaam op gang nadat het gevaar leek geweken. Korte tijd later werd weer een drone waargenomen, waardoor de luchthaven weer kwam stil te liggen. Volgens de luchthaven moet het vliegverkeer vandaag weer volgens schema plaatsvinden, maar er is wel een verhoogde kans op vertragingen en annuleringen.

Vijf jaar
Het is onduidelijk waar de twee precies van verdacht worden. In Engeland staat een gevangenisstraf van vijf jaar op ‘crimineel gebruik’ van drones.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close