fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Verdachten dronechaos Londen Gatwick aangehouden

De Britse politie heeft vrijdagavond laat twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de drones die het vliegverkeer op Londen Gatwick de afgelopen dagen verstoorde. Het gaat om een man en een vrouw.

Plat
De Londense luchthaven wordt sinds woensdagavond verstoord door overvliegende drones. Het vliegverkeer ligt sindsdien plat, waardoor de afgelopen dagen honderden vluchten zijn geannuleerd. Ongeveer 140.000 reizigers konden niet vliegen.

Op gang
Vrijdag kwam het vliegverkeer langzaam op gang nadat het gevaar leek geweken. Korte tijd later werd weer een drone waargenomen, waardoor de luchthaven weer kwam stil te liggen. Volgens de luchthaven moet het vliegverkeer vandaag weer volgens schema plaatsvinden, maar er is wel een verhoogde kans op vertragingen en annuleringen.

Vijf jaar
Het is onduidelijk waar de twee precies van verdacht worden. In Engeland staat een gevangenisstraf van vijf jaar op ‘crimineel gebruik’ van drones.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button