NieuwsVliegvelden

Politie hervat zoektocht dronebestuurders Gatwick

De Britse politie zoekt verder naar de personen die de drones bestuurden, waardoor het vliegverkeer op Londen Gatwick dagenlang werd verstoord. Vrijdagavond werden een man en een vrouw opgepakt, maar zij zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Beloning
De politie roept het publiek op om waakzaam te zijn. Gatwick biedt een beloning van 50.000 pond (ca. 56.000 euro) aan de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de bestuurders.

Verhoord
De man en vrouw van 47 en 54 werden vrijdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drones die over het vliegveld vlogen. Zo’n 36 uur lang zijn ze verhoord, maar uiteindelijk concludeerde de politie dat ze onschuldig waren. Zo was de man gedurende een groot deel van de verstoring gewoon aan het werk.

Hervat
Het vliegverkeer op Gatwick verloopt sinds zaterdag weer zo goed als normaal. Sinds vrijdag zijn er geen drones meer gezien binnen een straal van een kilometer rond de luchthaven.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close