fbpx
NieuwsVliegvelden

Politie hervat zoektocht dronebestuurders Gatwick

De Britse politie zoekt verder naar de personen die de drones bestuurden, waardoor het vliegverkeer op Londen Gatwick dagenlang werd verstoord. Vrijdagavond werden een man en een vrouw opgepakt, maar zij zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Beloning
De politie roept het publiek op om waakzaam te zijn. Gatwick biedt een beloning van 50.000 pond (ca. 56.000 euro) aan de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de bestuurders.

Verhoord
De man en vrouw van 47 en 54 werden vrijdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drones die over het vliegveld vlogen. Zo’n 36 uur lang zijn ze verhoord, maar uiteindelijk concludeerde de politie dat ze onschuldig waren. Zo was de man gedurende een groot deel van de verstoring gewoon aan het werk.

Hervat
Het vliegverkeer op Gatwick verloopt sinds zaterdag weer zo goed als normaal. Sinds vrijdag zijn er geen drones meer gezien binnen een straal van een kilometer rond de luchthaven.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button