fbpx
NieuwsVliegvelden

Politie hervat zoektocht dronebestuurders Gatwick

De Britse politie zoekt verder naar de personen die de drones bestuurden, waardoor het vliegverkeer op Londen Gatwick dagenlang werd verstoord. Vrijdagavond werden een man en een vrouw opgepakt, maar zij zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Beloning
De politie roept het publiek op om waakzaam te zijn. Gatwick biedt een beloning van 50.000 pond (ca. 56.000 euro) aan de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de bestuurders.

Verhoord
De man en vrouw van 47 en 54 werden vrijdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drones die over het vliegveld vlogen. Zo’n 36 uur lang zijn ze verhoord, maar uiteindelijk concludeerde de politie dat ze onschuldig waren. Zo was de man gedurende een groot deel van de verstoring gewoon aan het werk.

Hervat
Het vliegverkeer op Gatwick verloopt sinds zaterdag weer zo goed als normaal. Sinds vrijdag zijn er geen drones meer gezien binnen een straal van een kilometer rond de luchthaven.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button