fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Verbod op joint venture Boeing-Embraer verworpen

De joint venture tussen Boeing en Embraer mag toch doorgaan. Vorige week stak de Braziliaanse rechtbank nog een stokje voor de samenwerkingsplannen, maar vrijdag heeft een rechter het verbod verworpen. Dat meldt de nieuwsorganisatie Agencia Estado.

Economie
De rechtbank kwam eerder met het bevel vanwege het argument dat de deal grote consequenties zou hebben voor de Braziliaanse economie. Bovendien zou Boeing niets hoeven op te geven, terwijl Embraer deels de regie over zijn winstgevende tak kwijtraakt.

Embraer zelf ziet de samenwerking als pure noodzaak. Het is volgens de fabrikant nodig om de toekomst van het bedrijf te garanderen. 

Deal
In de deal staat dat Boeing 80 procent van de commerciƫle divisie van Embraer overneemt. Embraer bezit de overige 20 procent van de aandelen. De waarde van de totale commerciƫle luchtvaartoperaties van Embraer wordt geraamd op 4,75 miljard dollar (4,06 miljard euro). Het 80-procent-eigendomsbelang van Boeing heeft een waarde van 3,8 miljard dollar (3,24 miljard euro).

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button