fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Verbod op joint venture Boeing-Embraer verworpen

De joint venture tussen Boeing en Embraer mag toch doorgaan. Vorige week stak de Braziliaanse rechtbank nog een stokje voor de samenwerkingsplannen, maar vrijdag heeft een rechter het verbod verworpen. Dat meldt de nieuwsorganisatie Agencia Estado.

Economie
De rechtbank kwam eerder met het bevel vanwege het argument dat de deal grote consequenties zou hebben voor de Braziliaanse economie. Bovendien zou Boeing niets hoeven op te geven, terwijl Embraer deels de regie over zijn winstgevende tak kwijtraakt.

Embraer zelf ziet de samenwerking als pure noodzaak. Het is volgens de fabrikant nodig om de toekomst van het bedrijf te garanderen. 

Deal
In de deal staat dat Boeing 80 procent van de commerciële divisie van Embraer overneemt. Embraer bezit de overige 20 procent van de aandelen. De waarde van de totale commerciële luchtvaartoperaties van Embraer wordt geraamd op 4,75 miljard dollar (4,06 miljard euro). Het 80-procent-eigendomsbelang van Boeing heeft een waarde van 3,8 miljard dollar (3,24 miljard euro).

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button