fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

WOW Air zegt Londen Gatwick gedag

De IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air verruilt Londen Gatwick voor Stansted. Vanaf 31 maart volgend jaar verplaatst de prijsvechter haar activiteiten naar de noordelijke luchthaven van de Britse hoofdstad.

Dagelijks
Met de verhuizing levert WOW meteen in op het aantal vluchten tussen IJsland en het VK. Tot nu toe werden in het hoogseizoen naast de dagelijkse vlucht vanuit Gatwick ook vanuit Stansted vluchten uitgevoerd richting Reykjavik. Straks blijft er dus nog één vlucht per dag over.

Potentie
Waarom WOW Air precies heeft besloten te verhuizen is niet duidelijk. De airline laat wel weten veel potentie te zien in Stansted en daarmee de economie van de oostelijke regio van het VK te stimuleren. Volgens WOW wordt de operatie straks gestroomlijnder. 

Inkrimpen
Ondertussen werkt de prijsvechter aan een nieuwe strategie waarbij alleen de belangrijkste routes overblijven. Van groeiplannen is geen sprake meer. Integendeel, de vloot wordt de komende tijd ingekrompen van twintig naar elf toestellen. Daardoor blijven alleen de narrowbodies over; de A330’s verlaten de vloot. Vier A321’s worden verkocht aan Air Canada.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button