fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

WOW Air zegt Londen Gatwick gedag

De IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air verruilt Londen Gatwick voor Stansted. Vanaf 31 maart volgend jaar verplaatst de prijsvechter haar activiteiten naar de noordelijke luchthaven van de Britse hoofdstad.

Dagelijks
Met de verhuizing levert WOW meteen in op het aantal vluchten tussen IJsland en het VK. Tot nu toe werden in het hoogseizoen naast de dagelijkse vlucht vanuit Gatwick ook vanuit Stansted vluchten uitgevoerd richting Reykjavik. Straks blijft er dus nog één vlucht per dag over.

Potentie
Waarom WOW Air precies heeft besloten te verhuizen is niet duidelijk. De airline laat wel weten veel potentie te zien in Stansted en daarmee de economie van de oostelijke regio van het VK te stimuleren. Volgens WOW wordt de operatie straks gestroomlijnder. 

Inkrimpen
Ondertussen werkt de prijsvechter aan een nieuwe strategie waarbij alleen de belangrijkste routes overblijven. Van groeiplannen is geen sprake meer. Integendeel, de vloot wordt de komende tijd ingekrompen van twintig naar elf toestellen. Daardoor blijven alleen de narrowbodies over; de A330’s verlaten de vloot. Vier A321’s worden verkocht aan Air Canada.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button