AirlinesNieuwsProfessionalRoutesVliegvelden

WOW Air zegt Londen Gatwick gedag

De IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air verruilt Londen Gatwick voor Stansted. Vanaf 31 maart volgend jaar verplaatst de prijsvechter haar activiteiten naar de noordelijke luchthaven van de Britse hoofdstad.

Dagelijks
Met de verhuizing levert WOW meteen in op het aantal vluchten tussen IJsland en het VK. Tot nu toe werden in het hoogseizoen naast de dagelijkse vlucht vanuit Gatwick ook vanuit Stansted vluchten uitgevoerd richting Reykjavik. Straks blijft er dus nog één vlucht per dag over.

Potentie
Waarom WOW Air precies heeft besloten te verhuizen is niet duidelijk. De airline laat wel weten veel potentie te zien in Stansted en daarmee de economie van de oostelijke regio van het VK te stimuleren. Volgens WOW wordt de operatie straks gestroomlijnder. 

Inkrimpen
Ondertussen werkt de prijsvechter aan een nieuwe strategie waarbij alleen de belangrijkste routes overblijven. Van groeiplannen is geen sprake meer. Integendeel, de vloot wordt de komende tijd ingekrompen van twintig naar elf toestellen. Daardoor blijven alleen de narrowbodies over; de A330’s verlaten de vloot. Vier A321’s worden verkocht aan Air Canada.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close