fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Zurich Airport vreest terugval vliegverkeer

De luchthaven van Zürich maakt zich klaar voor het mogelijk verplaatsen van een deel van de Lufthansa Group-vluchten naar andere hubs. Naast Lufthansa maakt ook Swiss onderdeel uit van de holding.

Actieplan
Met een actieplan wil de luchthaven proberen op andere markten groei te winnen en daarmee maatschappijen aan te trekken. Zürich Airport is volgens directeur Thomas Klühr sterk afhankelijk van de operatie en de financiële ontwikkeling van Lufthansa en homecarrier Swiss.

Swissair
De ontwikkeling doet denken aan de ondergang van de Zwitserse nationale luchtvaartmaatschappij Swissair in 2001. Hierdoor stortte het vliegverkeer op de luchthaven ineen van tien miljoen overstappers in 2001 tot vijf miljoen drie jaar later. Door de oprichting van Swiss kwam Zürich weer op de been.

Hub
Lufthansa-topman Carsten Spohr liet eerder in een interview tegenover aero.de weten dat niet alle vluchten zullen verdwijnen. “We brengen natuurlijk geen Zwitserse vliegtuigen van Zurich naar München.” Echter zouden de regelmatige vertragingen op Zurich de hubfunctie voor de groep minder aantrekkelijk maken. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button