AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Beide motoren Brussels A330 vallen uit tijdens vlucht

Op een vlucht tussen Kinshasa en Brussel zijn op 10 december beide motoren van een Brussels Airlines Airbus A330 uitgevallen. Gedurende de vlucht viel de linker motor uit, maar kon weer gestart worden. Tijdens het landen viel de rechter motor verschillende keren uit, zo meldt de Franse luchtvaartveiligheidsorganisatie Bureau d’Enquêtes et d’Analyses pour la Sécurité de l’Aviation Civile (BEA).

Motoren
Tijdens vlucht SN358 van het Kinshasa’s N’djili Airport in Kongo naar Brussels Airport in België, vielen, op verschillende momenten tijdens de vlucht, zowel de linker- als rechter-motor uit van de 18,9 jaar oude Airbus A330-200 met registratie OO-SFU. Beide motoren konden gedurende de vlucht weer gestart worden, waardoor het vliegtuig met alle inzittenden veilig in Brussel kon landen.

Starten
De linker-motor viel als eerste, boven Algerije, uit waarna de piloten besloten om een voorzorgslanding te maken op het vliegveld van het Tunesische eiland Djerba. Toen de motor toch weer gestart kon worden, vlogen de piloten door naar Brussel. Tijdens de landingsprocedure viel ‘herhaaldelijke keren’ de rechter-motor uit. Toen het vliegtuig de wielen op de grond zette waren beide motoren werkzaam.

A330
De 18,9-jarge Airbus A330-200 werd in 2000 aan Sabena geleverd, daarna deed het toestel dienst deed bij Lufthansa, SWISS en Air Australia, waarna het in april van 2013 in de vloot van Brussels Airlines terecht kwam.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close