fbpx
IncidentenNieuws

China Southern-toestel keert om wegens smeulende powerbank

Een Airbus A321 van China Southern Airlines is zondag omgekeerd nadat de powerbank van een van de passagiers begon te smeulen. Het toestel was kort daarvoor vertrokken vanuit Penang in Maleisië, waar het vervolgens weer landde.

Bagagevak
De cabinebemanning wist de powerbank te doven, maar verzocht toch om uit te wijken. Het bagagevak waarin de batterij lag was inmiddels zwart geworden van het smeltende plastic, zo is ook te zien op onderstaande beelden: 

Hinder
Voordat de Airbus kon landen moest eerst kerosine worden geloosd. Even later landde het toestel veilig op Penang. Passagiers hebben geen hinder ondervonden van het incident.

Batterijen
Smeulende batterijen zorgen vaker voor problemen. Ook dit jaar waren er meerdere incidenten, zoals in mei aan boord van een KLM-toestel. Toen ontstond rook doordat een mobiele telefoon oververhit raakte.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button