fbpx
AirlinesNieuws

Fastjet Tanzania aan de grond gehouden

De low-cost airline van Tanzania, fastjet, staat sinds een week aan de grond. De Tanzaniaanse luchtvaart autoriteit (TCAA) heeft dit afgedwongen. De vluchten vanuit Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe gaan wel door. Deze worden door een ander onderdeel van fastjet uitgevoerd.

Eisen

Volgens de TCAA voldoet fastjet Tanzania niet de eisen van de vlieglicentie. De maatschappij heeft teveel annuleringen en schuld. De vluchtannuleringen werden tijdelijk opgevangen door de inzet van een geleasde 737-500. Maar die lease is vorige week alweer gestaakt.

Embraer

De maatschappij heeft tot 19 januari gekregen om de zaakjes weer op orde te krijgen. De vloot bestaat uit één Embraer, maar die wordt aan de grond gehouden vanwege de hoge schulden.

A319

Fastjet begon in 2012 na de koop van Fly540 door onder andere de easyJet Group. In 2015 werd een vlieglicentie (AOC) in Zimbabwe en later Mozambique verkregen. De maatschappij heeft het altijd moeilijk gehad, mede door protectionisme van regeringen. De A319’s werden vervangen door kleine Embaers. Het Zuid-Afrikaanse Solenta investeerde in de maatschappij en werd grootste aandeelhouder.

Tanzania

Fastjet Tanzania is inmiddels voor het grootste deel losgeweekt uit de fastjet-groep en in handen van een voormalig minister. Hij zegt met een plan te komen om het 45 procent marktaandeel in het Oost-Afrikaanse land te behouden. Het zal lastig worden sinds de staat enige tijd geleden besloten heet Air Tanzania nieuw leven in te blazen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button