fbpx
Groningen AirportKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

‘KLM-vliegschool Eelde breidt uit’

De KLM Flight Academy op Groningen Airport breidt uit. Daarmee verhuizen personeel en toestellen van de Martinair luchtvaartschool van Lelystad naar Eelde. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Daluren
De verhuizing moet binnen een of twee jaar gereed zijn, verwacht John Hayward, directeur van de vliegschool. Met de verplaatsing wil Hayward voorkomen dat de lesactiviteiten alleen nog in de daluren kunnen plaatsvinden. Dit zou het gevolg zijn zodra Lelystad als vakantieluchthaven opengaat. “Op Eelde hebben we dat probleem niet.”

Aanschaf
Vanuit Lelystad verhuizen twaalf personeelsleden en vijf lestoestellen naar Eelde. KLM schaft daarnaast zes nieuwe lesvliegtuigen aan. Hiervoor worden miljoenen euro’s uitgetrokken, zodat straks een vloot van twaalf lestoestellen op Eelde beschikbaar is. 

Praktijk
Voor de 160 leerlingen betekent de verhuizing dat hun hele opleiding voortaan plaatsvindt in Groningen. Voorheen vond het praktijkdeel van de opleiding plaats in Arizona, waar met eenmotorige vliegtuigen werd gevlogen. Sinds dit jaar gebeurt dit op Lelystad. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button