fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Lufthansa parkeert 130 vliegtuigen voor kerst

Lufthansa parkeert tijdens de kerstdagen 134 vliegtuigen op het vliegveld van Frankfurt. Het parkeren van deze vliegtuigen heeft 6 maanden voorbereiding in beslag genomen, zo meldt Lufthansa-medewerker Arno Thon, verantwoordelijke voor deze operatie.

Planning
‘Het loont om tijdens de kerstdagen 130 vliegtuigen aan de grond te houden, omdat veel mensen tijdens die dagen niet reizen, maar onder de kerstboom zitten’, aldus Thon. Maar de operatie is er eentje die heel wat planning verschaft. Zo is er 6 maanden nodig geweest om de hele operatie voor te bereiden en worden er 120 mensen ingezet om de 134 toestellen op een oppervlakte van 40.000 vierkante meter te parkeren.

Vliegtuigen
De vliegtuigen die aan de grond blijven staan zijn 44 long haul-toestellen en 90 korteafstandsvliegtuigen. De operatie heeft invloed op de routes van Lufthansa. ‘Zo wordt er slechts zes keer per dag tussen Frankfurt en Londen gevlogen, in plaats van de gebruikelijke twaalf keer’, vertelt Thon. De vliegtuigen zullen met ingang van 1 januari weer ingezet worden door de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button