AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Norwegian haalt broekriem aan

Low cost-maatschappij Norwegian trekt de broekriem aan, met een bezuinigingsprogramma genaamd ‘#Focus2019’, wil de airline de uitstaande schulden verminderen, zo meldt de Noorse luchtvaartmaatschappij.

Schulden
Norwegian heeft behoorlijk wat schulden uitstaan doordat de maatschappij in rap tempo groeit, maar de olieprijs dit jaar flink steeg, de vloot afgelopen zomer niet volledig ingezet kon worden door problemen met de Rolls Royce-motoren van de Dreamliners en de concurrentie van andere maatschappijen steeds groter wordt. Hierdoor werd de afgelopen dagen in verschillende media vermeld dat Norwegian het nieuwe jaar niet zou halen. Norwegian deed dit af als ‘pure speculatie’.

Broekriem
Door de hoge schulden en het niet optimale jaar voor Norwegian zou volgens Martin Stenshall, analist bij de Danske Bank in Noorwegen, de maatschappij niet aan de betalingsvoorwaarden kunnen voldoen, waardoor het bestaansrecht in het geding zou komen. Nu laat Norwegian zelf weten de broekriem aan te trekken om ‘de financiële prestaties aan het begin van 2019 te verbeteren.’

#Focus2019
De bezuinigingsmaatregelen, #Focus2019 genaamd, omvatten, onder andere, het verkopen van een deel van de eigen vloot. Daarnaast heeft Norwegian met Rolls Royce een overeenkomst gesloten wat een ‘positief effect’ zal hebben op de cijfers van het eerste kwartaal van 2019. Volgens Norwegian hebben de eerste zes weken van besparingen al ‘significante besparingen’ opgeleverd. In totaal zullen de maatregelen volgend jaar zo’n 2 miljard Noorse Kronen (200 miljoen euro) aan besparingen bewerkstelligen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close