fbpx
AirlinesCargoNieuwsProfessional

‘Volga-Dnepr werkt samen met onlineplatform Alibaba’

De Russische maatschappij Volga-Dnepr en dochtermaatschappij AirBridgeCargo (ABC) zullen samenwerken met het Chinese onlineplatform Alibaba. De Russen zullen de intercontinentale pakketbezorgingen voor de rekening nemen, zo meldt Aerotelegraph.de.

Vracht
Volga-Dnepr en haar dochtermaatschappij AirBridgeCargo zullen voor de Chinese onlinereus Alibaba alle internationale pakketverzendingen verzorgen. Hiervoor kunnen Volga-Dnepr en ABC de 35 vliegtuigen in beider vloot inzetten. De vloot van ABC bestaat uit 17 Boeing 747’s.

Rusland
Alibaba hanteert een streeftijd van 3 dagen om een bestelling bij de klant thuis te bezorgen. Om die streeftijd te halen is Volga-Dnepr een tactische partner, omdat de airline op verschillende geografisch gunstige liggingen in Rusland bases heeft, zoals in Moskou, Ulyanovsk en Krasnoyarsk. Om de vliegtuigen van Volga-Dnepr en ABC te vullen wordt er door Alibaba op het vliegveld van Hong Kong een groot transportcentrum gebouwd ter waarde van 1,31 miljard euro.

Transportcentra
Volga-Dnepr zal in de nabije toekomst nieuwe transportcentra in Luik, Dubai, Kuala Lumpur en Moskou bouwen om vanuit daar de vracht verder over de wereld te verspreiden. Ondanks de nieuwe hub in Luik blijft Air Bridge Cargo actief op Schiphol. Vorig jaar verplaatste AirBridgeCargo al enkele vluchten van Schiphol naar Luik, omdat er in oktober 2017 geen extra slots beschikbaar gesteld werden voor vrachtvluchten.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button