AirlinesCargoIndustrieNieuwsProfessional

‘Volga-Dnepr werkt samen met onlineplatform Alibaba’

De Russische maatschappij Volga-Dnepr en dochtermaatschappij AirBridgeCargo (ABC) zullen samenwerken met het Chinese onlineplatform Alibaba. De Russen zullen de intercontinentale pakketbezorgingen voor de rekening nemen, zo meldt Aerotelegraph.de.

Vracht
Volga-Dnepr en haar dochtermaatschappij AirBridgeCargo zullen voor de Chinese onlinereus Alibaba alle internationale pakketverzendingen verzorgen. Hiervoor kunnen Volga-Dnepr en ABC de 35 vliegtuigen in beider vloot inzetten. De vloot van ABC bestaat uit 17 Boeing 747’s.

Rusland
Alibaba hanteert een streeftijd van 3 dagen om een bestelling bij de klant thuis te bezorgen. Om die streeftijd te halen is Volga-Dnepr een tactische partner, omdat de airline op verschillende geografisch gunstige liggingen in Rusland bases heeft, zoals in Moskou, Ulyanovsk en Krasnoyarsk. Om de vliegtuigen van Volga-Dnepr en ABC te vullen wordt er door Alibaba op het vliegveld van Hong Kong een groot transportcentrum gebouwd ter waarde van 1,31 miljard euro.

Transportcentra
Volga-Dnepr zal in de nabije toekomst nieuwe transportcentra in Luik, Dubai, Kuala Lumpur en Moskou bouwen om vanuit daar de vracht verder over de wereld te verspreiden. Ondanks de nieuwe hub in Luik blijft Air Bridge Cargo actief op Schiphol. Vorig jaar verplaatste AirBridgeCargo al enkele vluchten van Schiphol naar Luik, omdat er in oktober 2017 geen extra slots beschikbaar gesteld werden voor vrachtvluchten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close