IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing: meer leveringen maar minder orders in november

Boeing heeft in november meer leveringen maar minder orders te verwerken gekregen dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de maandcijfers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Orders
De orders daalde zelfs met 100 bestellingen ten opzichte van november vorig jaar. Toen ontving Boeing nog 151 bestellingen, afgelopen november waren dat er 51. De grootste bestelling kwam van het Koreaanse Jeju air, dat een order van veertig 737 MAX 8’s plaatste. Daarnaast werd er nog één 767-200, drie 777’s, drie 777 Freigthers en nog 4 MAX-toestellen besteld.

Leveringen
Het aantal leveringen nam wel toe in vergelijking met vorig jaar. Toen rolden er 70 toestellen van de band, waaronder vijftig 737’s. Dit jaar verlieten 79 vliegtuigen de fabriek waaronder 61 Boeing 737’s.

Oktober
Ook in oktober daalde het aantal orders voor Boeing, toen waren dat er maar 18 in vergelijking met 64 het jaar daarvoor. Boeing blijft echter positief naar de toekomst kijken, want het is op zoek naar een plek om de productiefaciliteiten uit te breiden in de VS.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close