fbpx
BestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing: meer leveringen maar minder orders in november

Boeing heeft in november meer leveringen maar minder orders te verwerken gekregen dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de maandcijfers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Orders
De orders daalde zelfs met 100 bestellingen ten opzichte van november vorig jaar. Toen ontving Boeing nog 151 bestellingen, afgelopen november waren dat er 51. De grootste bestelling kwam van het Koreaanse Jeju air, dat een order van veertig 737 MAX 8’s plaatste. Daarnaast werd er nog één 767-200, drie 777’s, drie 777 Freigthers en nog 4 MAX-toestellen besteld.

Leveringen
Het aantal leveringen nam wel toe in vergelijking met vorig jaar. Toen rolden er 70 toestellen van de band, waaronder vijftig 737’s. Dit jaar verlieten 79 vliegtuigen de fabriek waaronder 61 Boeing 737’s.

Oktober
Ook in oktober daalde het aantal orders voor Boeing, toen waren dat er maar 18 in vergelijking met 64 het jaar daarvoor. Boeing blijft echter positief naar de toekomst kijken, want het is op zoek naar een plek om de productiefaciliteiten uit te breiden in de VS.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button