AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

Etihad verruilt A330 voor Dreamliner naar Hong Kong

Etihad zal met ingang van 31 maart volgend jaar een Boeing 787-9 Dreamliner inzetten op de route tussen Abu Dhabi en Hong Kong, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer
De Boeing 787-9 Dreamliner zal de huidige A330-200 vervangen. Hiermee worden er op de route tussen de hoofdstad van het Arabische Emiraat Abu Dhabi en de speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China 37 meer plaatsen gecreëerd.

Twee
In de Dreamliner, met business class en economy, is er ruimte voor 299 passagiers waarvan 28 in business en 271 in economy. In vergelijking met de A330 zijn dat 6 extra plaatsen in business class en 31 meer in economy.

Barcelona
Eerder deze maand kondigde Etihad al aan om ook een Dreamliner op de route naar Barcelona in te zetten in plaats van een A330. Ook liet de maatschappij weten een Boeing 787-10 vanaf februari in te zetten naar Manchester, op die route vervangt het de 777-300ER. Begin deze maand landde Etihad voor het eerst met een Boeing 787-10 op Schiphol.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close