FinancieelNieuwsProfessionalVliegvelden

Gatwick in handen van Frans bouwbedrijf

Gatwick Airport zal voor de meerderheid in handen van het Franse bouwbedrijf VINCI vallen, zo meldt de één-na-grootste Londense luchthaven.

Aandelen
Het Franse bouwbedrijf VINCI is het grootste ter wereld, het onderdeel VINCI Airports neemt 50,01 procent van de aandelen van het Londense vliegveld Gatwick in handen. De resterende 49,99 procent blijft in handen van Global Infrastructure Partners. VINCI Airports heeft nog 44 andere vliegvelden verdeeld over de wereld, zoals in Portugal, Frankrijk, Cambodja, Japan, Chili, Brazilië en de Dominicaanse Republiek.

Veranderingen
Steward Wingate, ceo van Gatwick, zegt dat zowel hij als het senior managementteam werkzaam zal blijven op Gatwick. ‘Er zullen geen onmiddellijke veranderingen plaatsvinden en we verwachten de transactie halverwege volgend jaar te hebben afgerond’, aldus Wingate.

Gatwick
Op 9 juni 1958 werd het vliegveld officieel geopend door de koningin van Engeland. Jaarlijks passeren er zo’n 45 miljoen passagiers en wordt er naar 230 bestemmingen verdeeld over 70 verschillende landen gevlogen. In november reisden er 3,05 miljoen mensen via Gatwick, een stijging van 5,7 procent in vergelijking met november vorig jaar.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button