AirlinesIndustrieNieuwsOpmerkelijkProfessional

Niki Lauda valt Lufthansa weer aan

Niki Lauda, oud Formule 1-coureur en oprichter van luchtvaartmaatschappij Laudamotion, heeft in het Oostenrijkse dagblad ‘Kurier’ Lufthansa-topman Carsten Spohr weer aangevallen. Eerder dit jaar leek de strijdbijl tussen beide partijen begraven, maar niets blijkt minder waar.

Unfair
In het interview met de Oostenrijkse krant vertelt Lauda dat hij zich ‘in zijn hele leven nog nooit zo unfair behandeld heeft gevoeld als door Carsten Spohr en zijn team. Dat vergeet ik nooit.’ Lauda heeft het over een conflict dat afgelopen zomer plaatsvond tussen Laudamotion en Lufthansa.

Conflict
Het conflict ontstond toen Laudamotion deze zomer vliegtuigen leasete van Lufthansa. Volgens de Duitse maatschappij kwam Laudamotion haar betalingsafspraken aan Lufthansa niet na. De Oostenrijkse maatschappij vertikte om te betalen omdat zij vonden dat Lufthansa haar lease-afspraken niet nakwam en de vliegtuigen veel te laat leverde. Daardoor kon Laudamotion niet alle geplande vluchten uitvoeren in de zomer.

Bijgelegd
Omdat beide partijen niet wilde toegeven, en nadat Ryanair zich met de zaak ging bemoeien nadat het dit jaar een meerderheidsbelang van Laudamotion had gekocht, escaleerde de ruzie en zou deze voor de Londense rechtbank uitgevochten worden. Die rechtsgang werd van de baan geveegd omdat beide partijen de ruzie hadden bijgelegd en tot een overeenstemming waren gekomen.

Staartje
Door het interview lijkt Lauda weer de aanval in te zetten op Lufthansa. Het Duitse luchtvaartconcern heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Lauda.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/