fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Niki Lauda valt Lufthansa weer aan

Niki Lauda, oud Formule 1-coureur en oprichter van luchtvaartmaatschappij Laudamotion, heeft in het Oostenrijkse dagblad ‘Kurier’ Lufthansa-topman Carsten Spohr weer aangevallen. Eerder dit jaar leek de strijdbijl tussen beide partijen begraven, maar niets blijkt minder waar.

Unfair
In het interview met de Oostenrijkse krant vertelt Lauda dat hij zich ‘in zijn hele leven nog nooit zo unfair behandeld heeft gevoeld als door Carsten Spohr en zijn team. Dat vergeet ik nooit.’ Lauda heeft het over een conflict dat afgelopen zomer plaatsvond tussen Laudamotion en Lufthansa.

Conflict
Het conflict ontstond toen Laudamotion deze zomer vliegtuigen leasete van Lufthansa. Volgens de Duitse maatschappij kwam Laudamotion haar betalingsafspraken aan Lufthansa niet na. De Oostenrijkse maatschappij vertikte om te betalen omdat zij vonden dat Lufthansa haar lease-afspraken niet nakwam en de vliegtuigen veel te laat leverde. Daardoor kon Laudamotion niet alle geplande vluchten uitvoeren in de zomer.

Bijgelegd
Omdat beide partijen niet wilde toegeven, en nadat Ryanair zich met de zaak ging bemoeien nadat het dit jaar een meerderheidsbelang van Laudamotion had gekocht, escaleerde de ruzie en zou deze voor de Londense rechtbank uitgevochten worden. Die rechtsgang werd van de baan geveegd omdat beide partijen de ruzie hadden bijgelegd en tot een overeenstemming waren gekomen.

Staartje
Door het interview lijkt Lauda weer de aanval in te zetten op Lufthansa. Het Duitse luchtvaartconcern heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Lauda.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button