fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Nipt meer reizigers voor Schiphol dan Frankfurt

In november reisden er nipt meer reizigers via Schiphol dan het vliegveld van Frankfurt, zo blijkt uit de maandcijfers van beide luchthavens.

Schiphol
In november vervoerde Schiphol 5,3 miljoen reizigers, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Frankfurt daarentegen vervoerde 5,24 miljoen reizigers, maar zag wel een grotere procentuele stijging in het aantal passagiers, namelijk 4,7 procent.

Parijs
De grootste procentuele stijging in passagiersaantallen was in november voor Charles de Gaulle in Parijs. Via die luchthaven vertrokken en landden er 5,48 miljoen passagiers, wat een stijging van 6,4 procent inhoudt. Ook het aantal passagiers steeg op de luchthaven van Orly met 3,3 procent naar 2,4 miljoen reizigers.

Heathrow
De meeste reizigers reisden in november via Heathrow, namelijk 6,11 miljoen mensen, een stijging van 3,3 procent. Daarmee was het de drukste maand november ooit voor de Londense luchthaven.

Vliegbewegingen
Op alle vliegvelden, behalve Heathrow werden er meer vluchten uitgevoerd. Zo steeg het aantal vliegbewegingen op Schiphol met 1,1 procent naar 38.384 bewegingen, op Charles de Gaulle en Orly met respectievelijk 4 en 1,3 procent naar 38.037 en 17.134 bewegingen en zag Frankfurt 5,3 procent meer bewegingen, namelijk 41.192. Enkel Heathrow zag het aantal vliegbewegingen dalen met 1,1 procent naar 37.999.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button